Veel gestelde vragen - AKC

Ga naar de inhoud

Veel gestelde vragen

De AKC > Informatief
Moet ik lid worden van de AKC om een cursus te volgen?
De AKC is in tegenstelling tot commerciƫle hondenscholen een vereniging. U dient dus lid te worden van de AKC.
 
Mijn puppy is geboren. Kan ik mij nu al aanmelden voor een puppycursus?
U kunt u altijd aanmelden als lid met als doel om later puppycursus te volgen. Kijk op de website wanneer deze start (link naar puppycursus).
 
Mag ik eerst komen kijken voordat ik mij opgeef voor een cursus?
U mag altijd komen kijken. U kunt vanuit onze kantine of vanaf het terras de verrichtingen op het trainingsveld volgen. U kunt ook het trainingsveld op als u van tevoren een afspraak maakt.
 
Wanneer en op welke tijden worden de cursussen gegeven?
Dagen en tijden verschillen per seizoen. Die vermelden we daarom niet op onze website. Op het moment dat de inschrijvingen voor het nieuwe seizoen worden opengesteld kunt u deze informatie wel vinden onder het tabblad Nieuws.
 
Wanneer begint een nieuwe cursus?
De cursussen van de AKC starten tweemaal per jaar (februari en september). Bij voldoende aanmeldingen starten er soms extra puppycursussen.
 
Wanneer kan ik met mijn pup komen trainen?
Op de puppycursus bent u welkom met een pup vanaf negen weken. Hebt u de pup net bij de fokker opgehaald, laat hem dan eerst een paar dagen wennen. Mocht u de pup pas na twee weken na aanvang van de puppycursus krijgen, kom dan de eerste lessen zonder hond. Zo krijgt u ook alle informatie van de eerste twee lessen.
 
Doet de AKC ook aan instroming?
Wij doen niet aan instroming. Tot de derde les, mits de groep niet vol zit, laten wij cursisten toe.
 
Mijn hond is al wat ouder, kan ik dan toch een cursus met hem volgen?
Ja, ook oudere honden kunnen nog wat leren. Vaak vinden ze dat erg leuk omdat ze samen met de baas bezig zijn. Kom eens langs of kijk bij onze cursusinformatie om te kijken welke cursus voor u en uw hond geschikt is.
 
Moet mijn hond ingeƫnt zijn?
Voor pups geldt dat ze de 9 weken enting gehad moeten hebben. Voor meer informatie over inenten en titeren verwijzen we u naar ons vaccinatiebeleid. 
 
Mijn vraag staat er niet bij.
Neem contact op met de cursusinformatie.
Copyright AKC, laatste update 03-10-2022
Terug naar de inhoud